This is an interior design project of a retail shop that deals in health-related goods. Its site is located at the ground floor of an industrial building, taking up two adjacent slots, with the main elevation facing to a public pedestrian path. Besides, the retail function, the client had an idea of opening the space as the community’s lounge where neighbors could gather around, and he also planned to serve 150 sets of free healthy breakfast everyday using their products. The noticeable design input for the project was the semi-outdoor plaza at the front half of the shop, creating a sense of continuity from the pedestrian path and welcoming customers and neighbors.
 
The plaza was given an irregular shape, squeezed at the middle, imitating the leftover open spaces in a city resulted from the contradictions in the process of urban development and redevelopment. Interestingly, the residual aspect of those spaces in a city brings about the character of innate publicness. The children’s playgrounds designed by Aldo Van Eyck at leftover spaces in the city of Amsterdam well presented the state of innate publicness; and they were the reference cases that set the direction of our project.